Google+ follow
Categorii

postheadericon Biscuiti cu scortisoara si cardamom

DSC_0738
Pentru ca spiritul Craciunului cuprinde incet, incet pe toata lumea, nu puteam sa nu ma las purtata si eu de val. M-am apucat asadar de incercat retete de biscuiti numai buni de mancat langa brad impreuna cu un pahar cu lapte.

Ingrediente:

100 g unt
100 g zahar brun light
2 linguri de miere
175 g faina
jumatate de lingurita de scortisoara
jumatate de lingurita de cardamom
o lingurita praf de copt
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

Am pus untul, zaharul si mierea intr-o tigaie pe foc mic pana ce s-a topit untul, fara sa fiarba. Am amestecat celelalte ingrediente intr-un bol, apoi am turnat amestecul de unt si zahar si am mixat pana ce am obtinut o coca omogena si tare.
Am impartit coca in 20 de bilute pe care le-am aplatizat putin si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute apoi i-am lasat sa se racoreasca 10 minute inainte de a-i servi.