Google+ follow
Categorii

postheadericon Brownies cu caramel

DSC_0725
Vreti sa va rasfatati? Vreti sa nu mai tineti cont de nimic si sa uitati de toate restrictiile? Atunci trebuie sa incercati aceste brownies decadente!

Ingrediente:
370 g faina
100 g cacao
575 g zahar
300 g unt topit
4 oua mari
400 g caramele
2 linguri lapte
200 g alune de padure tocate
400 g ciocolata bucati
1 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri amaretto
1 pliculet praf de copt

Am amestecat faina, cacao, sarea si praful de copt intr-un bol mare. Separat, intr-un alt bol am mixat untul si zaharul pana s-au omogenizat bine. Am adaugat ouale unul cate unul, apoi vanilia. Am inceput sa adaug si mixul de faina lingura cu lingura amestecand bine pana am obtinut un aluat gros si omogen.
Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.
Intr-o cratita non aderenta am pus la foc caramelele impreuna cu laptele pana ce am obtinut un sos pe care l-am amestecat cu jumatate din alunele tocate si cu amaretto si l-am turnat deasupra compozitiei de brownies.
Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de o ora.
Imediat ce prajitura a fost coapta am presarat deasupra bucatile de ciocolata, am asteptata cateva minute sa se topeasca si am presarat restul de alune.
DSC_0701
DSC_0697