Google+ follow

Urmariti bucatariamorarite.ro pe e-mail

Join 22 other subscribers

Categorii

postheadericon Chec la metru

DSC_0072
Stiti doar ca eu caut mereu retete de chec. De aceasta data am incercat o reteta putin imbunatatita asa cum am invatat de la fina parintilor mei. Si pentru ca la servici s-a mancat totul intr-o clipita, cred ca e o varianta reusita de chec.

Ingrediente:
4 oua
260 g zahar
260 g faina
7 linguri ulei
10 linguri apa calda
2 linguri zeama de lamaie
1 pachet praf de copt.

Am batut ouale cu zaharul pana s-au facut crema. Am adaugat apoi uleiul, apa, zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Am copt doua checuri: unul alb si unul in care am pus cacao. Am taiat checurile in felii cat mai egale pe care le-am lipit cu crema:

1 pachet unt
1 pahar apa
6 linguri zahar
6 linguri faina.

Am pus untul la topit, am adaugat apa si zaharul si la sfarsit faina. Am amestecat bine sa nu ramana cocoloase si am fiert pana s-a ingrosat.

Deasupra metrului de chec am pus glazura din:
1/4 pachet unt
3 linguri zahar
1 lingura de apa
3 linguri cacao

Am fiert ingredientele pana ce a rezultat o glazura fina.
L-am taiat apoi in felii oblice ca sa iasa frumos, in doua culori.
DSC_0076

DSC_0071

DSC_0016

Comentarii

  1. mery spune:

    ha ha ha voi ii spuneti chec la metru, tot pe-acolo, niciodata nu-mi ies egale checurile, iese unul mai inalt fata de celalalt, nu reusesc sa pun compozitia egala in tavi dar la asamblare si cand il imbrac atunci il repar si nu se cunoaste :))
    este f bun

    1. morarita spune:

      Eu am masurat compozitia cu polonicul. Asa trebuie sa iasa egale. Si daca cresc putin diferit, se regleaza cumva la montaj :)