Google+ follow
Categorii

postheadericon Cheesecake cu ciocolata

1
Un desert bogat si decadent inseamna ca nu ai nevoie decat de o mica bucata pentru a-ti satisface poftele. Si cum ne dorim toate sa ne satisfacem poftele fara prea multe ravagii asupra siluetei, acest cheesecake este alegerea potrivita.

Ingrediente:
60 g unt
200 g biscuiti danezi cu ciocolata
250 g mascarpone
400 g crema de branza
4 oua
125 g zahar
3 linguri amaretto
100 g ciocolata cu lapte
75 ml smantana lichida
cateva picaturi esenta de migdale

Am topit untul si l-am amestecat cu bscuitii zdrobiti cat sa se topeasca putin ciocolata din ei. Am tapetat baza unei tavi unse cu unt cu acest amestec si am pus-o la racit timp de 30 de minute.
Intre timp am mixat ricota, crema de branza si ouale. Am adaugat zaharul, amaretto si esenta de migdale si am omogenizat.
Am turnat amestecul de branza in tava si am pus-o in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Dupa 10 minute am redus temperatura la 120 de grade si am continuat coacerea pana cheeecake-ul s-a inchegat. Am stins atunci cuptorul, am intre deschis usa si am lasat prajitura la racit inca o ora.
Dupa o ora, am scos cheesecake-ul din cuptor si am asteptat pana s-a racit complet si apoi l-am acoperit cu ciocolata.
Pentru toppingul de ciocolata am topit ciocolata apoi am adaugat smantana si am omogenizat. Am lasat amestecul sa se raceasca putin apoi am acoperit prajitura. Am racit inca o ora la frigider inainte de a servi.
3