Google+ follow

Urmariti bucatariamorarite.ro pe e-mail

Join 24 other subscribers

Categorii

postheadericon Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei
Pentru ca incet, incet pietele si gradinile noastre se umplu de dovlecei, am cautat un alt mod de preparare decat celebrul pane. Am mai incercat si alta data, dar de fiecare data ma chinuiam sa adun chiftelutele desfacute din ulei :) Aceasta reteta, insa, nu m-a dezamagit si cu siguranta o voi presta de multe ori in acest sezon.

Am fost, deci, la piata si am cumparat 2 dovlecei medii
Si din camara proprie urmatoarele:
1 ou
2 cepe
100 g faina
o jumatate de lingurita de praf de copt
sare si piper
ulei pentru prajit

Am curatat dovleceii de coaja si i-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari. I-am presarat cu sare si i-am lasat pret de 10 minute sa isi lase apa.I-am scurs bine si i-am pus in alt vas impreuna cu ceapa, oul si faina amestecata cu  praf de copt.
Intr-o tigaie de teflon incinsa bine am pus 2 linguri de ulei apoi am pus cu lingura gramajoare de compozitie carora le-am dat forma de chifteluta direct in tigaie. Am lasat cam 3-4 minute pe fiecare parte pana s-au rumenit frumos si le-am scos pe servetele de hartie. Cand a fost cazul am mai adaugat cate putin ulei in asa fel incat tigaia sa fie tot timpul unsa.

Am servit cu un sos in care am pus 3 linguri de iaurt gras, 2 catei de usturoi, putina coaja rasa de lamaie, jumatate de lingurita de lamaie si sare.

Dovada: