Google+ follow
Categorii

postheadericon Ciorbita de bucatele

Ciorba de porc
De ceva vreme poftesc la o ciorbita, iar week-end-ul asta mi s-a clarificat si faptul ca trebuie sa fie de porc. Si sa fie bunuta-bunuta. Asadar am inceput sa consult cartile de bucate cu specific romanesc ca sa aleg reteta sa-mi fie pe plac. M-am oprit la aceasta ciorba din cartea Silviei Jurcovan. Plina de arome!

Ingrediente:
700 g pulpa de porc
1 morcov mare
4 radacini firave de patrunjel
jumatate de telina
2 cepe medii
4 cartofi medii
2 maini de mazare
300 g conopida
zeama unei lamai
frunze de telina, leustean, patrunjel
smantana pentru servit

Am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert in 2,5 litri de apa rece cu o lingura de sare.
Separat am trecut prin razatoarea cu ochiuri mari morcovul, patrunjelul si telina. Am tocat marunt ceapa. Le-am calit pe toate intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si le-am adaugat in oala de ciorba cand carnea avea aproximativ 45 de minute de cand fierbea.
Cand toate au fost fierte am adaugat cartofii taiati cubulete, conopida desfacuta in buchetele si mazarea.
Am lasat sa mai fiarba 20 de minute, apoi am adaugat zeama de lamaie, am lasat sa mai dea un clocot si am stins focul apoi am presarat verdeata tocata marunt.
Am servit ciorbita dreasa cu smantana.