Google+ follow
Categorii

postheadericon Cupcakes cu ciocolata si zmeura

DSC_0632
De data asta totul a plecat de la unt. Am cumparat prea mult unt la un moment dat si trebuia sa fac ceva cu el inainte de a petrece prea mult timp in frigiderul meu. M-am hotarat sa fac cupcakes pentru ca sunt gata rapid si sunt nemaipomenite alaturi de cafea intr-o dimineata de week-end. M-am hotarat sa fac aceasta reteta de cupcakes pentru ca sunt un mare fan al ciocolatei.

Ingrediente:
100 g unt
70 g ciocolata
1/2 cup cacao*
3/4 cup faina
1 pliculet praf de copt
sare
2 oua mari la temperatura camerei
1/2 cup zahar
1/4 cup zahar brun
1 lingurita esenta de lamaie
125 ml lapte
2 linguri otet
200 g zmeura

Am topit untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi si le-am lasat sa se racoreasca. Am amestecat laptele cu otetul si le-am pus deoparte ca sa se transforme in buttermilk asa cum cerea reteta.
Intr-un bol am amestecat cacao, faina, praful de copt si sarea.
Separat am mixat ouale cu cele doua tipuri de zahar pana am obtinut o crema fina si pufoasa. Am adaugat amestecul de unt si ciocolata si am omogenizat. Am adaugat apoi jumatate din amestecul de faina si cacao, am mixat bine, am adaugat laptele si am mixat din nou. Am completat cu restul de amestec de faina si cacao si am mixat doar cat sa se omogenizeze. Am incorporat cu grija zmeura.
Am repartizat aluatul in 12 forme de cupcakes si le-am copt in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute pana cand scobitoarea a iesit curata din mijlocul prajituricii.
Am servit de dimineata alaturi de cafea.
*1 cup=250 ml
DSC_0641