Google+ follow
Categorii

postheadericon Cupcakes cu vanilie si cafea instant

DSC_0652
Iubesc sa fac briose! Sunt usor de facut, rapide si te scot tot timpul din incurcatura cand trebuie sa ai pe masa ceva dulce. Singurul motiv pentru care nu fac tot timpul briose e ca mi se cere variatie :) Altfel, as incerca o varianta de cupcakes in fiecare saptamana!
Saptamana asta, insa, am scapat la briose si am ales o reteta cu multa cacao, cafea instant si vanilie.

Ingrediente pentru 24 de briose:
2 cani faina
1 cana cacao
1 pliculet praf de copt
4 albusuri
2 oua intregi
2 cani zahar
1/2 cana de ulei de floarea soarelui
1 cana lapte de soia cu ciocolata
4 lingurite de cafea instant
3 lingurite de esenta de vanilie
sare

Am amestecat faina, cacao, praful de copt intr-un bol. Intr-un alt bol am mixat bine ouale (inclusiv albusurile) cu zaharul si am adaugat uleiul. Pe viteza mica, am adaugat alternativ mixul de faina si cacao alternativ cu laptele de soia. La sfarsit am adaugat cafeaua instant si vanilia si am mai mixat cat sa se omogenizeze.
Am repartizat compozitia in 24 de hartiute de briose, le-am pus in tava si le-am copt in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 20 de minute.
Cred ca se potriveau de minune cu inghetata de vanilie, dar, cum nu exista in frigider, le-am servit simple, alaturi de cafea.
DSC_0657