Google+ follow
Categorii

postheadericon Gogosele cu scortisoara

DSC_0636
De obicei, in week-end suntem dornici de odihna si rasfat. Nu stiu ce intelegeti voi prin rasfat, dar pentru mine rasfat inseamna si miros de cafea in toata casa sau ceva bun la micul dejun.
In acest inceput de week-end, rasfat a insemnat gogosele cu scortisoara.

Ingrediente:
225 g faina
5 g praf de copt
115 g zahar
1 ou mare
120 ml lapte
50 g unt
2 linguri scortisoara
un praf de sare

Pentru a prepara aluatul am amestecat faina, praful de copt, sarea si 60 g de zahar intr-un bol. Separat am batut bine oul cu laptele apoi l-am alaturat amestecului de ingrediente uscate. Am omogenizat cu o lingura si am adaugat untul topit. Am framantat bine coca si al lasat-o pe un blat presarat cu faina timp de 10 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 10 minute de odihna, am impartit coca in 12 bucatele pe care le-am modelat in forma de bila, le-am aplatizat putin si le-am transformat in ineluse.
Am prajit gogoselele in ulei incins si le-am scos pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Dupa ce toate gogoselele au fost prajite, am amestecat restul de zahar cu scortisoara si am tavalit bine gogoselele prin acest amestec.
DSC_0625