Google+ follow
Categorii

postheadericon Guguluf cu mac si portocale

DSC_0033.NEF
Cineva a zis ca feliile seamana cu o felie de mamaliga. E adevarat ca nu este foarte aratoasa aceasta prajitura, dar e buna si aromata. Si se poate pregati in graba cand se anunta o vizita neasteptata.

Ingrediente:
200 g unt
200 g zahar
3 oua
coaja unei portocale
55 g mac
300 g faina
2 lingurite praf de copt
150 ml lapte
125 ml zeama de portocala

Pentru sirop:
140 g zahar
150 ml zeama de portocala

Am mixat untul cu zaharul pana a devenit pufos, apoi am adaugat ouale mixand bine dupa fiecare. Am amestecat coaja rasa de portocala si semintele de mac, apoi am adaugat si faina si praful de copt. La sfarsit am amestecat si laptele si zeama de portocala pana ce am obtinut o compozitie omogena.
Am copt prajitura in forma de guguluf in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de o ora.
Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am lasat-o sa se racoreasca timp de 10 minute, apoi am rasturnat-o.
In acest timp am pregatit un sirop din zeama de portocala si zahar fierbandu-le impreuna timp de cateva minute pana s-au ingrosat putin.
Am turnat siropul deasupra prajiturii si am servit cand s-a racit.