Google+ follow
Categorii

postheadericon Gulas


Week-end-ul trecut n-am avut planuri care sa includa iesiri in oras sau in afara lui asa ca am avut mai mult timp pentru gatit. Asta mi-a dat curaj sa pregatesc gulas, reteta ce rapeste destul de mult timp.
Ingrediente:

1,5 kg carne de porc
7-8 ardei grasi de diferite culori
2 linguri de boia de ardei dulce
7-8 ardei copti
2 linguri de seminte de chimen
2 cepe rosii mari
2 linguri pasta de tomate
4 linguri de otet de vin rosu
sare, piper, maghiran, oregano

Am rumenit bucata intreaga de carne cu putin ulei de masline. Cand carnea a fost maronie pe toate partile, am scos-o sa de odihneasca si am pus la calit ardeii tocati fasii si toate celelalte ingrediente, mai putin otetul. Cand s-au inmuiat legumele, am repus carnea in oala, am acoperit cu apa, am adaugat otetul, am acoperit si am lasat pe foc pana ce totul a dat in clocot. In acest moment am luat oala de pe foc si am pus-o in cuptorul preincalzit pentru 3 ore.