Google+ follow
Categorii

postheadericon Iepure in stil toscan

Cum va spuneam, am multe carti de retete cumparate din Italia, asa ca o sa va cam bat la cap cu incercarile mele de a gati italieneste. Astazi iepure:

1 kg carne de iepure

30 g unt

3 linguri ulei de masline

15 ciuperci uscate

1 mana de patrunjel tocat

1 ceapa medie

2 frunze de salvie

1 ramurica de rozmarin

150 ml vin alb sec

nucsoara

sare, piper

faina

Se inmoaie ciupercile in apa calduta. Se taie carnea in bucati potrivite, se spala, se scurg de apa si se zvanta cu un servet. Se presara faina inlaturandu-se excesul si se pun bucatile in ulei incins. Se intorc pe toate partile apoi se adauga vinul si se lasa la inabusit. Cand vinul s-a evaporat pe jumatate se adauga ciupercile scurse de apa si verdeturile tocate impreuna cu ceapa. Se fierb cateva secunde apoi se reduce focul la minimum. Se adauga sare, piper si nucsoara , se acopera si se fierbe aproximativ o ora. Din cand in cand  se intorc bucatile de carne si se adauga putina apa fierbinte.

Cand carnea este moale se muta intr-un vas pentru servit incalzit si se papa imediat.