Google+ follow
Categorii

postheadericon Mancare marocana de miel

mancare marocana de miel
Nu stiu de ce, dar nu prea gatesc miel. Mananc, ca tot romanul de Paste, apoi uit ca mai exista si aceasta optiune pentru tot restul anului.

Aceasta mancare insa, mi-a atras atentia asa ca m-am dus la piata si mi-am luat pulpa de miel si am incercat-o. Nu-mi pare rau si i-am promis sotului ca mai fac. Prea mult ne-a placut!
Ingrediente:
350 g carne de miel
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingura boia
1 lingura turmeric
1 lingura chimen
jumatate de lingura scortisoara
jumatate de lingura gimbir macinat
3 cartofi medii
125 g linte rosie
1 lingura pasta de tomate
o cutie de rosii cuburi
1 lingurita de miere
450 ml supa de legume

Am taiat mielul si cartofii in cubulete. Am curatat si tocat ceapa si usturoiul.
Am incins uleiul si am pus carnea la prajit pana s-a facut maronie. Am adaugat ceapa si usturoiul si am continuat prajirea timp de 5 minute. Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat condimentele si pasta de tomate. Am amestecat timp de 1 minut, apoi am adaugat cartofii, lintea, cubuletele de rosii, supa fierbinte si mierea.
Cand totul a dat in clocot am mutat oala in cuptor, acoperita cu un capac si am continuat gatirea timp de 45 de minute la 170 de grade.
mancare marocana de miel 1