Google+ follow
Categorii

postheadericon Mini London cheesecakes

3
De ziua mea, alaturi de cupcakes marmorate cu ness, va spuneam ca le-am pregatit colegilor si mini cheesecakes. Am ales, de aceasta data reteta Nigellei de London cheesecake.

Ingrediente:
150 g biscuiti simpli
75 g unt
600 g crema de branza ( eu am folosit amestec de ricotta si crema de branza)\
100 g zahar
3 oua mari
3 galbenusuri
o lingura si jumatate esenta de vanilie
1 lingura si jumatate zeama de lamaie
Pentru topping:
200 ml smantana
1 lingura zahar
jumatate de lingurita esenta de vanilie

Am macinat marunt biscuitii si i-am amestecat cu untul topit. Cu acest amestec am tapetat fundul formelor pentru briose ce le-am folosit pentru mini cheesecakes si le-am pus la rece pana ce am pregatit umplutura.
Am mixat crema de branza pana ce a devenit foarte fina, apoi am adaugat zaharul. Dupa ce am mixat putin si zaharul, am adaugat treptat ouale si galbenusurile, iar la sfarsit am adaugat si esenta de vanilie si zeama de lamaie. Am repartizat amestecul in forme si le-am pus in cuptorul preincalzit la 175 de grade. Dupa 10 minute am scazut temperatura la 110 grade si am continuat coacerea pana ce compozitia a devenit suficient de tare incat toppingul sa nu se scufunde.
Pentru topping am mixat smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana ce am obtinut o frisca nu foarte batoasa.
Am repartizat toppingul deasupra prajiturelelor si le-am mai dat la cuptor inca 10 minute.
Le-am lasat la rece peste noapte, apoi le-am scos cu mare grija din forme.
1