Google+ follow
Categorii

postheadericon Piept de porc dulce picant si cartofi fondant la cuptor

DSC_0636
Am mancat acum ceva vreme niste coaste excelente la un restaurant din Bucuresti si de atunci mi-a ramas in minte ca trebuie sa incerc sa fac si eu in propria-mi bucatarie minunatiile. Dar, cum la noi gasesti mai greu siruri de coaste de cumparat, mi-a picat in mana o bucata de piept de porc, cu tot cu coaste ce-i drept, si am incercat sa refac gustul cu ea.

Asadar ingredientele:
1 kg piept de porc cu tot cu os
4 linguri zahar brun
2 linguri boia dulce
1 lingura piper cayenne
1 lingura cimbru
1/2 lingura piper alb
1 lingura sare
3 linguri sos picant

Am amestecat toate ingredientele cu exceptia sosului picant si am masat bine bucata de carne cu acest mix. Am lasat-o la frigider pret de doua ore (ideal ar fi peste noapte).
Dupa ce carnea s-a relaxat in urma masajului si aromele au patruns in ea, am pus-o la cuptor timp de jumatate de ora la 175 de grade. Cand am observat ca incepe sa se rumeneasca, am acoperit-o cu folie de aluminiu si am redus temperatura la 150 de grade. Si, in aceste conditii, am uitat de ea vreme de 2 ore si jumatate.
Cand carnea a fost aproape gata si furculita iesea cu usurinta, am pus la fiert cartofii taiati in cubulete. Dupa 12 minute de fierbere, i-am transferat intr-o tava unsa cu unt si i-am pus alaturi de carne in cuptor.
Am uns si carnea cu sosul picant si am continuat coacerea pana ce cartofii au fost rumeni.
DSC_0638