Google+ follow
Categorii

postheadericon Prajitura cu mere si curmale

DSC_0640
Privesc pe geam in ceasurile dupa amiezii si vad cum soarele deja trimite raze mai blande catre noi, semn ca toamna isi intra incet, incet in drepturi. Desi privesc putin cu regret in urma si ma intreb unde s-a dus vara asa grabita, nu pot sa nu ma bucur de venirea toamnei cu toate bogatiile ei.
In acest week-end minunata toamna mi-a umplut bucataria cu arome de mar copt, scortisoara si curmale. Imbatator!

Asadar, ingredientele prajiturii de bun venit toamnei:
200 g curmale uscate fara samburi
200 ml + 3 linguri lapte
250 g unt
280 g faina
200 g zahar brun
1 pliculet praf de copt
4 oua
1 lingurita scortisoara
1 fiola esenta de vanilie
3 mere rosii mici sau 2 mai mari
zeama de lamaie
1 mana de caramele

Am pus intr-un vas curmalele impreuna cu laptele si le-am pus pe foc pana au dat in clocot. Am lasat amestecut la racorit timp de 15 minute apoi le-am pus in blender si le-am pasat. Le-am pus apoi in vasul mixerului si am turnat peste ele untul moale, faina, zaharul, ouale, praful de copt, vanilia si scortisoara. Le-am mixat bine pana ce amestecul a devenit omogen. Am varsat totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt cu dimensiuna de 20/30 cm. Am aranjat frumos deasupra merele curatate de coaja, taiate felii si stropite cu zeama de lamaie.
Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute, pana a trecut testul cu scobitoarea.
Dupa ce prajitura s-a racit am stropit-o cu un sos din caramelele topite impreuna cu cele 3 linguri de lapte si am servit.
DSC_0636
DSC_0638