Google+ follow
Categorii

postheadericon Prajitura cu migdale si curmale

4
Pentru ca atunci cand am preparat prajitura cu mere si curmale am cumparat o cantitate mai mare de curmale, am tot cautat o alta varianta de prajitura in care sa le folosesc. M-am oprit la aceasta reteta pentru ca mi se pare ca se potriveste de minune cu vremea de afara fiind consistenta si aromata.

Ingrediente:
175 g unt moale
175 g zahar brun
225 g curmale fara samburi
50 ml apa
3 oua mari
170 g faina
75 g migdale maruntite
1 portocala
1 pliculet praf de copt

Am tocat marunt curmalele si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu zeama si coaja de portocala si 50 ml apa. Le-am pus pe foc amest ecand si pasand in acelasi timp pana am obtinut un piure moale.
Intre timp am mixat untul cu zaharul pana a devenit pufos si usor, apoi am adaugat ouale, unul cate unul. Am incorporat faina si praful de copt, apoi migdalele.
Intr-o tava de cozonac unsa cu unt am pus o treime de aluat, apoi am acoperit cu jumatate din piureul de curmale. Am repetat straturile si am incheiat cu un strat de aluat decorand cu migdale.
Am copt prajitura timp de 1 ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Am servit-o a doua zi, cand s-a racit.
1