Google+ follow
Categorii

postheadericon Supa crema de linte cu ghimbir

DSC_0750
Week-endul asta am fost constransa sa pregatesc mancaruri care sa se poata manca si reci. Din acest motiv, m-am gandit ca o supa crema de linte aromata ar fi foarte potrivita.

Ingrediente:
250 g linte rosie
2 cepe tocate marunt
2 tije de telina taiate cubulete
5 catei de usturoi
1 morcov mare
3 cartofi medii
1 lingura pasta de tomate
400 g rosii in bulion
200 g mazare congelata
ulei de masline
1 lingurita piper
1 lingurita scortisoara
1 lingurita chimen macinat
2 lingurite ghimbir proaspat ras
1 lingurita curry
sare dupa gust

Am pus la inmuiat de cu seara lintea intr-o cantitate suficienta de apa incat sa nu ramana uscata pana dimineata.
Astazi m-am apucat de pregatirea efectiva a supei.
Intr-o cratita larga am pus la calit in ulei de masline ceapa, telina si usturoiul maruntit. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat sarea, piperul, chimenul, scortisoara, curry si ghimbirul.
Dupa 2 minute am adaugat lintea, cartofii taiati cubulete,morcovul taiat rondele, pasta de rosii si rosiile in bulion. Am acoperit cu 1 litru si jumatate de apa si am lasat sa fiarba la foc mic, sub capac.
Cand lintea si legumele au fost fierte, am mutat supa in blender si am transformat-o intr-o crema nu foarte fina.
Am transferat din nou supa in oala, am adaugat mazarea si am mai lasat-o sa fiarba timp de 10 minute.
Am servit supa garnisita cu iaurt grecesc si patrunjel proaspat tocat.