Google+ follow
Categorii

postheadericon Tocanita de iepure

DSC_0117
Pentru ca parintii mei cresc iepuri am mai mereu in congelator carnita de urechiat. Astazi am scos la dezghetat o punguta si nu voiam sa gatesc din nou carnita la cuptor asa ca am improvizat o tocanita la cuptor din ce mi-a picat in mana.

Ingrediente:
pulpele unui iepure
8 cepe mici
2 tije de telina
1 praz
o cutie de ciuperci
3 morcovi
1 l vin
200 g bacon
faina
sare, piper, cimbru, foi de dafin

Am trecut carnea prin faina amestecata cu sare si am prajit-o in ulei incins pana a devenit maronie. Am transferat-o intr-un vas rezistent la cuptor si in aceeasi tigaie am rumenit frumos baconul. Pastrand grasimea de la bacon, am rumenit legumele taiate in cuburi mari si cepele intregi. Cand legumele au devenit maronii, am stins cu vin si am lasat sa dea in clocot. Cand vinul a inceput sa fiarba am transferat totul peste carnea de iepure. Am adaugat ciupercile, foile de dafin si cimbrul. Am completat cu putina apa doar cat sa acopar carnea si am dat la cuptor acoperit pret de o ora. Dupa o ora am luat capacul si am continuat gatirea inca o ora pana ce sosul a scazut si carnea s-a desprins usor de pe os.
rabbit stew